Δωρεά κομποστοποιητών σε Νηπιαγωγεία σε Ελευσίνα & Αιγάλεω

  • Home
  • Δωρεά κομποστοποιητών σε Νηπιαγωγεία σε Ελευσίνα & Αιγάλεω
Image

Εκπρόσωποι της εταιρείας μας βρέθηκαν την Τετάρτη 14/02/2024 και την Πέμπτη 25/04/2024, στο 8ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας και 17ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω αντίστοιχα. Μαζί με τους καθηγητές και τα παιδιά και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στα παιδιά και τους δασκάλους, για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων που θα μετατρέπονται σε κομπόστ στο σχολείο τους. Η κομποστοποίηση στα σχολεία συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για βιωματική μάθηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα παιδιά θα συλλέγουν τα οργανικά απόβλητα στα νηπιαγωγεία τους, τα οποία στη συνέχεια θα μετατρέπονται σε κομπόστ εντός των κομποστοποιητών, οι οποίοι παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία μας.

«Πολύπλευρος ο στόχος του προγράμματος»

«Η κομποστοποίηση στα σχολεία συνιστά μια ευκαιρία για βιωματική μάθηση. Με τη διαδικασία της κομποστοποίησης, δημιουργείται ένα προϊόν, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, που αποτελείται από τα απόβλητα που διαφορετικά θα κατέληγαν στη χωματερή. Το κομπόστ αυτό είναι εξαιρετικό για την κηπουρική και την ανάπτυξη φυτών»

«Ο στόχος του προγράμματος είναι πολύπλευρος. Πέρα από τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και τη μείωση της ταφής απορριμμάτων, το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Μέσα από αυτήν την εμπειρία, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με βιώσιμες πρακτικές για το περιβάλλον και αποκτούν βαθύτερη κατανόηση για τη σημασία της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων. Παράλληλα, το πρόγραμμα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αίσθησης συλλογικότητας και τη διάδοση της πράσινης συνείδησης στις οικογένειες και το κοινωνικό περιβάλλον των παιδιών. Με την υποστήριξη και τη συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον για τις επόμενες γενιές», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας μας.

 

GLOBAL PRESENCE

HEC Group provides exemplary services of superior quality in major European ports such as Piraeus, Hamburg, Gibraltar and Valletta.

GLOBAL PRESENCE

HEC is one of the largest companies in the waste management sector worldwide, with many years of experience